Work goes happy -kirja, Paremman työelämän voimavarat julkaistiin helmikuussa             

Paremman työelämän voimavarat (Minea 2023) nostaa paremman työelämän keskiöön hyvän johtamisen, työyhteisön vuorovaikutustaidot sekä yksilön keinot valjastaa stressin kokemus eduksi. Teoksessa 12 suomalaisen työelämän huippuasiantuntijaa kertoo ajatuksiaan ja näkemyksiään alati muuttuvan työelämän tarvittavista voimavaroista.

Miten saadaan aikaan korkea henkilöstötuottavuus? Miten uudistaa työn tekemisen tapoja digitalisaation, robotiikan ja älykkään automaation muutoksessa? Mitä ovat työelämän metataidot ja mentaalitaidot? Miten työpaikalla sujuu itseohjautuvuus tai uudelleen fokusointi? Muun muassa näitä asioita käsittelee uutuusteos Paremman työelämän voimavarat. Teos on jatkoa Paremman työelämän opas –kirjalle (Minea 2022).

Teoksessa nostetaan keskiöön hyvän johtamisen merkitys motivaation ja työtyytyväisyyden osa-alueina. Työelämän voimavaroiksi nimetään muun muassa sopeutumiskyky, hallintataidot, työstä palautuminen sekä hyvät yöunet. Lisäksi teos esittää, että työntekijän on mahdollista valjastaa merkityksellisten tavoitteiden tuoma stressi myös voimavaraksi.

“Stressiä koetaan tyypillisesti silloin, kun tavoittelee jotain itselle merkityksellistä tai jokin itselle tärkeä asia on pelissä. Jos tällaisessa tilanteessa huomio kiinnittyy stressin välttämiseen tai vähentämiseen, saattaa vetäytyä ja myös luopua itselle tärkeistä tavoitteista.”

Laura Sokka, neuropsykologian erikoispsykologi ja psykologian tohtori

Teoksen artikkelit ovat kirjoittaneet asiantuntijat Anniina Hukari, Brando Louhivaara, Hanna Häppölä, Hannu-Pekka Sinervä, Noora Korppi, Laura Sokka, Leea Kantelus, Leena Pennanen, Marja Liisa-Manka, Ossi Aura, Teila Tanner-Heikkilä ja Ulrika Björkstam.

Kirja julkaistiin 3.2.2023 “Historian toisen Work goes happy -kirjan Paremman työelämän voimavarat julkaisutilaisuus” -webinaarissa. Julkaisutilaisuuden 12 esityksestä koostuvan ohjelman tallenne on katsottavissa linkin kautta.

Ilmoittautumislinkki tallenteeseen Work goes happy -kirjan ”Paremman työelämän voimavarat” julkaisutilaisuus

Work goes happy oy on yksi Suomen suurimmista työelämän kehittämiseen ja työhyvinvointiin keskittyvistä tapahtumajärjestäjistä. Yritys välittää lisäksi parempaa työelämään kehittäviä asiantuntijapalveluita.

Haastattelupyynnöt Jyri Kansikas, jyri.kansikas(a)wgh.fi

Minea Kustannus ja Media Oy on Helsingissä 2022 perustettu yleiskustantamo, joka julkaisee kirjoja, äänikirjoja ja e-kirjoja ajankohtaisista asioista, ihmisistä sekä ilmiöistä.  

Arvostelukappaleet Miia Ojala, miia(a)mineakustannus.com