Ikuinen koeaika

29,90 

Jaakko Sahimaan uutuuskirja esittelee 12 kysymyksen kaavan, joka auttaa lukijaa löytämään omaa paikkaansa henkilökohtaisella työelämänsä tutkimusmatkalla – ikuisella koeajalla.
Ammatillisen itsetuntemuksen ja merkityksellisuuden teema on keskeinen työnhakutilanteissa, mutta myös oman kehittymisen, etenemisen ja oppimisen kannalta koko työuran varrella. Jokainen meistä etsii aika-ajoin uutta suuntaa ja pohtii seuraavia ammatillisia askeliaan. Työurien pidentyessä ja työsuhteiden lyhentyessä yhä useampi meistä on yhä useammin erilaisissa uran murros- ja nivelvaiheissa.
Jaakko Sahimaa on työelämän tutkimusmatkailija, organisaatiopsykologi ja tietokirjailija.
Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ikuinen koeaika on tutkimusmatka merkityksellisen työn, ammatillisen itsetuntemuksen ja oman paikkansa löytämisen äärelle.

Jaakko Sahimaa toteutti yhdessä Duunitorin kanssa ainutlaatuisen #Koeaika-tutkimusmatkan, jonka aikana hän kiersi työpsykologina suomalaisilla työpaikoilla. 12 kuukauden aikana hän teki 12 erilaista työtä 12:lla eri toimialalla. Matkan tarkoituksena oli löytää vastauksia siihen, mikä ihmisille tekee omasta työstään mielekästä, merkityksellistä ja motivoivaa – ja miten ihmiset päätyvät tekemään juuri niitä töitä, joita he tekevät.

Sahimaa tapasi matkansa aikana satoja tavallisia työntekijöitä, seurasi heidän työtään ja kuuli heidän uratarinoitaan. Ikuinen koeaika -kirja käsittelee #Koeaika-tutkimusmatkaan pohjautuen Sahimaan ajatuksia ammatillisen itsetuntemuksen, merkityksellisen työn ja oman paikkansa löytämisen teemoista. Kirja esittelee 12 kysymyksen kaavan, joka auttaa lukijaa löytämään omaa paikkaansa henkilökohtaisella työelämänsä tutkimusmatkalla – ikuisella koeajalla.

Oman paikkansa löytäminen sekä itselleen mielekkään ja merkityksellisen työn löytäminen on varmasti meillä jokaisella tavoitteena nyt ja tulevaisuudessa. Jokainen meistä etsii aika-ajoin uutta suuntaa ja pohtii seuraavia ammatillisia askeliaan. Työurien pidentyessä ja työsuhteiden lyhentyessä yhä useampi meistä on yhä useammin erilaisissa uran murros- ja nivelvaiheissa.

Erityisesti näissä uravaiheissa nousee esiin ammatillisen itsetuntemuksen tärkeys, eli ymmärrys siitä kuka minä olen, mitä osaan ja mitä haluan tehdä. Ammatillisen itsetuntemuksen teema on keskeinen työnhakutilanteissa, mutta myös oman kehittymisen, etenemisen ja oppimisen kannalta koko työuran varrella.

Aiheen merkitys ei tule ainakaan vähenemään tulevaisuuden työelämässä, jossa selkeiden uraputkien sijaan ihmisten työt ovatkin mitä monipolvisempia osaamisportfolioita erilaisissa työnteon verkostoissa ja alustoissa. Vastuu oman ammatillisen pääoman kerryttämisestä ja hyödyntämisestä on yhä enemmän yksilön vastuulla ja juuri siksi ammatillinen itsetuntemus on avain merkityksellisen työn sekä oman paikkansa löytämiseen.

Jaakko Sahimaa on organisaatiopsykologi, yrittäjä, tutkija ja tietokirjailija. Hän on ollut mukana kirjoittamassa kolmea tietokirjaa: Johda merkitystä (2020), Paremman työelämän opas (2022) ja Inhimillinen tehokkuus – Jännitteet hyötykäyttöön (2023).

 

Lisätiedot

Tekijä

Jaakko Sahimaa

Ilmestymiskuukausi

03/2024

ISBN

978-952-7498-286

ISBN E-kirja

978-952-7498-309

ISBN äänikirja

978-952-7498-293

Sivumäärä

172

Tuotemuoto

Sidottu

Minea Katalogi

SS2024