Puistolan seikkailijat – Lapsen oikeuksien jäljillä

22,00 

Osastot: ,

Kuvaus

Kosmo, Ada ja Sofi eli Puistolan seikkailijat päätyvät odottamattomalle vierailulle LOS-planeetalle, jossa he ystävystyvät planeetan asukkaiden Viiman ja tämän lemmikkipölypallon Tuikkeen kanssa. Tällä planeetalla moni asia on erilaista kuin kotona maapallolla mutta yhteistäkin löytyy: LOS-planeetalla kaiken pohjana on Maassakin voimassa oleva lapsen oikeuksien sopimus. Mitä Maan asukkaat voisivat oppia toiselta planeetalta, jotta kaikilla lapsilla olisi hyvä olla?

Puistolan seikkailijat antaa tietoa lapsen oikeuksien sopimuksesta, esimerkiksi oikeudesta kertoa näkemyksiään, tulla kohdelluksi samanarvoisina toisten kanssa sekä oppia, kasvaa ja kehittyä omaan tahtiinsa. Oikeuksia lähestytään kirjassa arkisten ja jokapäiväisten tilanteiden kautta mielikuvituksen voimaa unohtamatta. Kirja muistuttaa aikuisia leikin (ja mansikkahillon) voimasta sekä lasten kyvykkyydestä ja rohkeudesta.

Reetta Kalliomeri on työskennellyt useissa lastensuojelujärjestöissä lasten osallisuuden edistämiseksi, ja on oppinut lapsen oikeuksista ja hyvinvoinnista yhdessä lasten kanssa.

Oona Niskanen on kuvittaja ja graafikko, joka on työskennellyt haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten kanssa sote-palvelujen ja järjestötoiminnan puolella. Aiemmalta ammatiltaan Oona on toimintaterapeutti.

Mukana lapsen oikeuksia edistämässä SOS-Lapsikylä sekä Lapsen oikeuksien viestintäverkosto.

Teos ilmestyy 30.9.2024, jonka jälkeen lähetämme ennakkotilaukset.

 

Lisätiedot

Tekijät

Oona Niskanen ja Reetta Kalliomeri

ISBN

978-952-7498-422

ISBN äänikirja

978-952-7498-439

Tuotemuoto

Sidottu, Audio

Mineakatalogi

AW 2024