Salaisuuksien väki – tarotpakka yhdistää suomalaisen mytologian tarinoina ja kuvina

Uusi tarotpakka Salaisuuksien Väki on syntynyt valokuvataiteilija Anu Hedborgin ja kirjoittajien Johanna Sillanpään ja Sanna Kokkolan yhteistyönä. Tarotpakan inspiraationa on toiminut suomalainen mytologia, missä luonto ja sen elementit ovat keskeisessä roolissa. Opaskirja tukee korttien symboliikkaa ja sen avulla pääsee luomaan syvempää yhteyttä itseensä ja myyttien maailmaan. Kuvien malleina on toiminut rohkeita heittäytyjiä, jotka tuovat eläväksi mytologiset hahmot. Tuttujen taruhahmojen lisäksi mukana on myös harvinaisempaa väkeä.

Tarotpakan kuvista on syntynyt myös valokuvanäyttely, joka on nähtävillä Kauppakeskus Veturissa Kouvolassa 26.9. asti. Valokuvaaja Anu Hedborg tuo esille suomalaisesta mytologiasta ja kalevalaisuudesta tähän päivään peilattuja valokuvia, joissa sulautuu yhteen nykyihminen ja kansanperinteen mystiikkaa. Anu kertoo, että näyttelyn taiteellisena tavoitteena on yhdistää menneisyyden kuvat tähän päivään eli avata kalevalaista kuvastoa uudesta näkökulmasta. Näyttelytilassa juhlitaan Salaisuuksien Väen julkaisutilaisuutta sunnuntaina 24.9. klo 14 -16. Tervetuloa julkaisutilaisuuteen!

Haastattelupyynnöt  

Anu Hedborg, [email protected] 

Johanna Sillanpää, [email protected] 

Sanna Kokkola, [email protected]

Minea Kustannus ja Media Oy on Helsingissä 2022 perustettu yleiskustantamo, joka julkaisee kirjoja, äänikirjoja ja e-kirjoja ajankohtaisista asioista, ihmisistä sekä ilmiöistä.  

Arvostelukappaleet Miia Ojala, miia(a)mineakustannus.com