Heli Koljonen on luonut Fonttilat perheen, joka herättää kirjaimet eloon

Esikoiskirjailija-kuvittaja Heli Koljonen on luonut oivaltavan Fonttilat-hahmoperheen, joiden tarinoiden kautta kirjallisuuden genret sekä kirjaimet tulevat tutuksi perheen pienimmille. Tavoitteena on rakentaa monipuolinen kirjasarja, joka edesauttaa lukemiskulttuuria säilymään digimurroksen keskellä.

Haluan tarinoillani kannustaa perheitä lähtemään yhdessä kirjastoon ja tutkimaan monipuolisesti kirjallisuutta ja löytämään jokaiselle omanlaista lukemista”, kiteyttää Heli Fonttilat-sarjan ydinviestiä. “Yleinen huoli siitä, miten lukeminen vähenee ja miten se vaikuttaa monella eri tasolla lasten ja nuorten elämään kolahti jo aikaa ennen omia lapsia.”

Fonttilat ja teepannuvaras on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille. Fonttilat ovat kirjainten ja eläinten yhdistelmiä. Isoja kirjaimia kutsutaan fonteiksi, pieniä finteiksi ja numeroita esittävät lammasmaiset lukubäät. Nyt julkaistavan ensimmäisen kirjan päähahmo on fontti Boirot. Hän rakastaa rikoskirjallisuutta ja innostuu lomareissulla vastaantulevista omituisista tapahtumista.

Koen lukemisen monella tasolla tärkeänä asiana. Itsekin olen hektisen pikkulapsiarjen keskellä löytänyt lukemisen uudelleen palauttavana ja keskittymiskykyä parantavana asiana”, kuvailee Heli lukemisen erilaisia vaikutuksia. “Meillä aikuisilla on tärkeä rooli auttaa lapsia ymmärtämään kirjallisuuden monitasoinen merkitys ja miten mieltä rikastuttavaa se voi parhaimmillaan olla. Toivon, että Fonttilat saisivat viihdearvonsa rinnalla lapset kiinnostumaan kirjaimista, lukemaan oppimisesta ja ymmärtämään kirjallisuusgenrejä, että miten jokainen voi saavuttaa imuunsa vetävän lukukokemuksen, kunhan se itseään puhutteleva sisältö vain löytyy.” Heli jatkaa.

Kirja julkaistaan 31.1.2024 fyysisenä kirjana Minea Kustannuksen verkkosivuille kuin valikoituihin kirjakauppoihinkin.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Heli Koljonen, koljonen.heli@gmail.com

Miia Ojala, Minea Kustannus, [email protected]